Паспорт їдальні (харчоблоку) закладу освіти
Паспорт розроблено з урахуванням вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205 і зареєстрованого в Мінюсті України 10.11.2020 р. за № 1111/35394
- Назва закладу Козівський ліцей ім. В. Герети Козівської селищної ради
- Адреса смт. Козова Тернопільського (Козівського) району
- Прізвище, ім’я по батькові керівника закладу, телефон Куціль Федір Зіновійович, 0673859551
3.1 Прізвище, ім’я по батькові медичного працівника закладу, телефон немає
3.2 Прізвище ім’я по батькові ФОП (орендаря) їдальні (харчоблоку) , телефон немає
- Проектна потужність закладу 340 учнів
- Фактична кількість учнів 316 учні
- Кількість учнів, які охоплені гарячим харчуванням 281 учні
графік харчування 12.10-12.30 5-7 класи, 12.30-12.45 8-9 класи 12.45-13.00 10-11 класи
- Вартість харчування на одну дитину (грн.) 20 грн.
- Кількість учнів, які отримують буфетну продукцію (для закладів загальної середньої освіти) 305
- Дата та № державної реєстрації потужності з виробництва та /або обігу харчових продуктів харчоблоку акладу: r–UA-19-08-178, його розташування: окремому приміщенні, побудований за типовим проектом (у пристосованому приміщенні).
- Водопостачання (централізоване, локальне від артсвердловини, локальне від криниці з розводкою одогінної мережі до виробничих приміщень, децентралізоване – від криниці без розводки водогінних мереж) локальне від артсвердловини.
Стан водогінної мережі задовільний.
- Гаряче водопостачання (централізоване, локальне) локальне функціонує справно (так/ні) так, наявність резервного гарячого водопостачання ні.
- Опалення (централізоване, локальне, пічне), його справність локальне, стан задовільний.
- Водовідведення стічних вод (централізоване, локальне на малі очисні споруди, на вигріб, відсутнє взагалі) централізоване. Стан мережі водовідведення задовільний.
- Вентиляція (загально-обмінна природна та (або) з механічним збудженням, місцева від технологічного обладнання, від мийних ванн). Стан системи вентиляції задовільний.
- Освітлення (природне, штучне), обладнане захисними елементами для усунення загрози забруднення харчових продуктів, (так/ні) так
- Оздоблення поверхонь стін, стелі, підлоги відповідає вимогам нормативно-правових актів (так/ні) так.
- Наявність необхідного набору виробничих цехів, їх санітарно-технічний стан, забезпеченість технологічним обладнанням (цех первинної обробки овочів, м’ясо-рибний цех, гарячий цех, мийне відділення столового посуду, мийне відділення кухонного посуду) так.
- Наявність умов для обробки яєць (виділене місце, промарковані ємкості) – (так/ні) так.
- Наявність умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом в кожному виробничому та складському приміщеннях – умивальники (так/ні) так.
- Забезпечення харчоблоку достатньою кількістю: кухонного посуду (так/ні %) так 100%, столового посуду (так/ні %) так 100%, розроблювального інвентарю (так/ні %) так 100%, розроблювальних столів та реманенту (так/ні % ) так 100%, мийних ванн (так/ні) так , мийних засобів (так/ні %) так 100%, наявність сертифіката відповідності (так/ні) так; дезінфекційних засобів (так/ні) так, наявність свідоцтва про державну реєстрацію даного дезінфекційного засобу (так/ні) так, наявність регламенту на використання (методичні вказівки) (так/ні) так; прибирального інвентарю (так/ні) так, дотримання умов зберігання (так/ні) так.
- Наявність достатньої кількості складських приміщень (так/ні %) так 100%.
- Забезпеченість холодильним обладнанням (так/ні %) так 100%, перелік наявного обладнання , потреба у заміні (так/ні) ні.
- Забезпеченість технологічним обладнанням (так/ні %) так, 50%, перелік наявного обладнання: м’ясорубка, потреба у заміні (так/ні) так.
- Наявність умов для зберігання та миття зворотної тари (так/ні) так.
- Обідня зала: кількість і достатність посадкових місць (так/ні %) 100, так 100%, наявність умов для дотримання дітьми правил особистої гігієни (умивальники при вході до обіднього залу, їх справність, електрорушники (так/ні) так.
- Наявність необхідного набору приміщень для персоналу (роздягальна, кімната приймання їжі, санітарний вузол, душова (так/ні) так, їх стан задовільний.
- Кількість працюючого персоналу 2; наявність у всіх працюючих відповідної освіти (так/ні) ні, своєчасне та повне проходження працюючими обов’язкового медичного огляду відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 №280 (так/ні) так; забезпечення працюючих санітарним одягом (так/ні) так, проведення навчання санітарно-гігієнічному мінімуму (так/ні) так.
- Дотримання технологічного процесу приготування готових страв відповідно до картотеки страв (так/ні) так.
- Наявність документації з контролю за організацією та якістю харчування дітей (так/ні) так.
- Впровадження в закладі постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) (так/ні) ні.
- Наявність договору на обслуговування їдальні, укомплектованість кадрами. Перелік постачальників харчових продуктів та сировини, наявність експлуатаційного дозволу у кожного постачальника та (або) дата та № державної реєстрації потужності з виробництва та /або обігу харчових продуктів у кожного постачальника: кадрами укомплектовано повністю, постачальник п/п Будзан Н.А. та п/п Волощук О.А.
- Наявність супровідної документації на продукти харчування та продовольчу сировину (так/ні) так.
- Дотримання умов при поводженні з харчовими відходами (так/ні) так, наявність угоди на вивезення твердих побутових відходів (так/ні) ні.
- Проведення заходів щодо запобігання проникнення шкідників (дезінсекція, дератизація, забезпеченість сітками, екранами) (так/ні) так, наявність угод на проведення дератизації, дезінсекції (так/ні) так.
- Обладнання буфетів (для закладів загальної середньої освіти) та буфетних груп (для закладів дошкільної освіти): немає.
наявність умов доставки готових страв з харчоблоку до груп та буфетів закладу (так/ні)_________;
обладнання буфетів та буфетних груп закладу відповідно до вимог чинного законодавства (так/ні)________; забезпеченість мийними ваннами (так/ні) ______, наявність проточної холодної та гарячої води (так/ні)_________, справність санітарно-технічного обладнання (так/ні) _______;
забезпеченість достатньою кількістю столового посуду (так/ні)______, мийними засобами (так/ні)_____, прибирального інвентарю (так/ні) _______, розроблювального реманенту (дошки, ножі) (так/ні) _______;
забезпечення умов зберігання столового та кухонного посуду (наявність шафи, сушок тощо) (так/ні) _______
- План заходів щодо покращення санітарно-технічного стану їдальні (харчоблоку) з метою приведення їх у відповідність до діючих вимог чинного законодавства:
- Вживати заходів щодо поліпшення якості, безпечності харчування дітей у закладі, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність харчових продуктів, забезпечення контролю роботи їдальні.
- Оновлювати технологічне обладнання.
- Впроваджувати в закладі постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Дата складання паспорту: 25.08. 2024 рік
Підписи: __________________________ Куціль Ф.З , директор
_________________________Ольга Іванів Гураль, кухар